Nieuwe koers verenigingsbesturen

Het verenigingslandschap verandert. Door de snelle ontwikkeling binnen de Informatie Technologie (IT) en de enorme overheersing van Social Media zal de essentie van een vereniging de komende 10 jaar sterk veranderen. Om als vereniging interessant te blijven, zal het bestuur hierop moeten anticiperen. Huidige verenigingsstructuren en -processen zijn veelal niet meer toereikend voor de behoefte vanuit de leden. Het is tijd voor herziening en vernieuwing; de “oude” vereniging zal plaats gaan maken voor een vereniging2.0!

Vereniging Zonder Zorgen kan u als bestuurder van een vereniging adviseren, assisteren en ondersteunen in het veranderproces. Om uw vereniging interessant te houden voor de leden dan is vernieuwing prioriteit nummer 1. Maar hoe? Veranderprocessen zijn moeilijke en vaak langslepende trajecten. Hoe pakt u dit op? Wie, wat en welke middelen heeft u daarvoor nodig? Eindeloos veel vragen; Vereniging Zonder Zorgen kan u helpen met de antwoorden.

Vereniging Zonder Zorgen is uw partner in het veranderproces. Door onze “knowhow”, moderne inzichten en ervaring zijn wij uw gids voor de toekomst. Wij geven u advies over dat wat u moderner en wendbaarder maakt en indien gewenst, nemen we specifieke bureautaken over. Want naast advies zijn we bovenal ook een professioneel secretariaatsbureau. VVZ ontzorgt zodat u zich kan bekommeren om de inhoud!